Over Alex

Gezinsman pur sang

Mijn naam is Alex Janssen en ik ben ruim 25 jaar woonachtig in Hegelsom. Ik ben getrouwd met Ingrid en een trotse vader van 5 dochters en 2 zonen. Van geboorte ben ik een echte Noord-Limburger. Mijn ouders waren zelfstandig ondernemers en runden een autorijschool, café en nog later nog een legpluimveebedrijf. Het was een kleurrijke mix wat zorgde voor een groeiende interesse voor mens en dier. Gezelligheid en mensen om me heen zijn heel belangrijk voor mij. In gesprek gaan met elkaar is één van mijn kwaliteiten, daarnaast hou ik van resultaatgericht handelen.

Kippen en eieren

Ruim 30 jaar ben ik actief in de legpluimveehouderij. Van boerenzoon naar boerenknecht naar een verantwoordelijke commerciële functie bij Vepymo Nederland BV. Een kuikenbroederij waar de passie voor kippen en eieren ervan af spat.

Hun vele decennia vakmanschap inspireert mij enorm. Ik werk graag voor familiebedrijven waarbij er korte lijnen zijn. Het grote verantwoordelijkheidsgevoel wat direct achterin de broekzak merkbaar is. Dat zorgt voor een hele mooie dynamiek en je kunt je ook nergens achter verschuilen. Openheid en transparantie zijn voor mij vanzelfsprekende kernwaarden.

Politiek geëngageerd

Langs mijn dagelijkse werk, maak ik me ook graag druk over politieke zaken. Deze politieke betrokkenheid heeft ervoor gezorgd dat ik sinds 2014 raadslid CDA ben geworden  in onze gemeente Horst aan de Maas. Als doener in onze fractie ben ik een echte aanpakker. Het contact met mensen boeit mij erg, het biedt mij veel inspiratie en uitdaging en verrijking. 

Graag onderdeel van de maatschappij

Actief deel uit maken van de maatschappij is voor mij belangrijk als dorpse jongen uit Hegelsom. De verantwoordelijkheid die ik overbreng naar mijn eigen kinderen is dat ze zich thuis voelen in hun directe omgeving en daardoor ook actief mee doen in de maatschappij. Het verenigingsleven wordt binnen ons gezin met de paplepel ingegeven. Wij zijn allemaal doeners die graag iets ondernemen en organiseren. Onze kinderen beseffen dat je dingen zelf moet oppakken om er iets moois van te maken. Of het nou gaat om onze soos in het dorp, de fanfare,  Jong Nederland of de volleybalclub, we doen gewoon mee.

Verbinder met een missie

Als gedreven maatschappelijk mens is het voor mij een uitdaging samenwerking aan te gaan , te versterken en kennis te delen. Mijn kracht zit in het creatieve van mijn denken. Vanuit verschillende perspectieven kan ik initiatieven verbinden. Ik creëer gezamenlijkheid vanuit een open positieve houding.

Ik ben trots voorzitter van Blij met een Ei en adviseur van de mmmEggies. Beide initiatieven zetten zich in voor de promotie van het ei, zowel educatie richting scholen, als bevordering van de consumptie van het gezonde ei richting consument. Jaarlijks organiseer ik als voorzitter Hét Pluimveesymposium waar 100-en vakgenoten op afkomen. Doelstelling is kennis delen en elkaar inspireren.

Als één van de initiatiefnemers van het gespreksplatform Vur Oow van de gemeente Horst aan de Maas, mag ik trots zijn op dit initiatief waar een prachtig groeimodel achter zit. Uniek in zijn soort. Met anderen zit ik in de stuurgroep van ontwikkeling Centrumplan Hegelsom, daarnaast betrokken als jongere oudere bij de Stem van de Jeugd.

Waarom doe ik dit allemaal?

Tja dat is eigenlijk een hele cruciale vraag. Waarom maak ik mij zo druk over diverse initiatieven? Zoals eerder gezegd vind ik mensen leuk en vind ik het mooi om mensen met elkaar te verbinden of in hun kracht te zetten. Ik wil mensen inspireren en tevens een voorbeeld zijn voor anderen. Op welke manier dan ook.

Ik doe de dingen omdat ik er energie van krijg.

Gelukkig zijn is de basis voor succes.

Wat maakt jou leven de moeite waard?

Niets mooier dan lachende mensen om je heen hebben.

Gewoon er toe doen in een maatschappij waar het goed toeven is.

Krijg jij zin om mee te doen?

Kijk dan waar jij je steentje bij kan dragen bij initiatieven. Wil je meteen aan de slag of je idee kwijt, neem dan meteen contact met mij op. Gewoon doen!