Initiatief vanuit de sector

eieren: gezond en lekker
promoten met passie

eieren: gezond en lekker
promoten met passie

Blij met een Ei, mmmEggies, het pluimveesymposium en Eggpower voor Corpus: allemaal initiatieven om het imago van het Nederlandse ei te boosten en de eierconsumptie te verhogen. Alle steun is welkom: financieel, extra handjes of een goed idee.  Samen broeden we op het gouden ei.

Initiatieven

Het Pluimveesymposium
mmmEggies
Blij met een Ei
Eggpower voor Corpus

Tijdspad

mei 2018
actueel
actueel
actueel

Blij met een Ei

De Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. Het doel van de stichting is het bevorderen van een duurzame en economisch sterke legpluimveesector, gebaseerd op de wensen uit de maatschappij. Stichting Blij met een Ei biedt op diverse wijzen voorlichtende activiteiten aan en deze worden uitgevoerd door enthousiaste legpluimveehouders en andere vrijwilligers. Ik ben ontzettend trots om voorzitter te mogen zijn van deze stichting.

mmmEggies

De mmmEggies is een groep Nederlandse kippenboerinnen die zich inzet voor de legsector. Als betrokken adviseur heb ik een motiverende en aanjagende rol. De missie van de mmmEggies is om met girlpower een actieve, open en eerlijke bijdrage te leveren aan het imago van het Nederlandse ei als gezond product en het imago van de Nederlandse voedselproducent.

De visie van de mmmEggies is dat het ei een met zijn hoge voedingswaarde bijdraagt aan een gezond leven van mensen. Tevens moeten eieren op verantwoorde wijze geproduceerd worden. De gehanteerde strategie is om met girlpower – in samenwerking met Blij met een Ei en andere partijen – actief, open en transparant te communiceren over het Nederlandse ei en de Nederlandse legpluimveehouderij.

Het pluimveesymposium

Het pluimveesymposium wordt jaarlijks georganiseerd voor ruim 500 vakgenoten in de pluimveesector. Zowel voor de vlees- als voor de eiersector. Ook hier vinden wij het erg belangrijk om een platform te bieden om kennis te delen en te netwerken. Iedere dag is het voor onze sector een uitdaging om te blijven innoveren en een boterham te verdienen. De maatschappelijke druk neemt toe en we hebben te maken met diverse onberekenbare factoren in de markt. Dat maakt ondernemen in deze sector natuurlijk ook weer uitdagend en dynamisch. Wij blijven op zoek naar inspirerende sprekers en nieuwe ideeën om ons symposium op een hoogwaardige manier in de markt te blijven zetten. 

Eggpower voor Corpus

Samen met de mmmEggies en anderen zijn we aan het proberen om een prachtig educatief en interactief medium te ontwikkelen om voor 3 jaar het Ei te positioneren in het museum Corpus te Leiden. Om goed voor de dag te komen, willen we een spel ontwikkelen waarbij volwassenen en kinderen vragen moeten beantwoorden waar eieren goed voor zijn in relatie tot je lichaam en je gezondheid. Voor de ontwikkeling en de positionering in het museum van het spel is er echter een investering nodig. Jaarlijks komen bijna 300.000 mensen naar dat museum. Wil jij ook dat dit initiatief doorgaat of heb jij een idee of middel om dit te helpen financieren? 

DOE JIJ MEE? Laat je verbinden!

I

Het pluimveesymposium

Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende sprekers en nieuwe ideeën. Wil je meedenken of ken je iemand met een inspirerend en/of leerzaam verhaal met raakvlak tot onze pluimveesector? Neem dan gerust contact op.

I

mmmEggies

Ben jij zelf kippenboerin? Wil je een mmmEggie worden en samen ‘streiden’ voor het Nederlandse ei, klik dan hier voor meer informatie.

Vind jij ook dat mensen meer eieren zouden moeten eten? Of je nu van binnen of buiten de legsector komt, iedereen die het beste voor heeft met de sector kan een vriend van mmmEggies worden. 

I

Eggpower voor Corpus

Jaarlijks komen er bijna 300.000 mensen naar het museum Corpus. Wil jij een bijdrage leveren aan deze prachtige kans om aan de Nederlandse samenleving duidelijk te maken hoe gezond een eitje is? Wil je financieel je steentje bijdragen of heb je een leuk idee om de benodigde investering bij elkaar te krijgen? Neem dan gerust contact op.

I

Blij met een Ei

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die lid willen worden van Blij met een Ei of ons doel willen sponsoren. Heb je een idee of wil je meedenken hoe en op welke manier wij ons ei nog beter ‘in the picture’ kunnen zetten? Neem dan gerust contact met mij op.

Meedenken of op de hoogte blijven?
Laat van je horen!

 

Alex Janssen

Alex Janssen

Doener in Passie